Het coronavirus en je verzekering

Hospitalisatieverzekeringen:  

Geven uiteraard tussenkomst. Alle aangiftes kan u hiervoor doen via uw KBC Touch of KBC Mobile of contact via het nummer: 0800 90 068 (terug te vinden achterop uw assurcard).

KBC Annulatieverzekering:

Geeft geen dekking voor annulatie door epidemieën. Indien u niet kan afreizen door annulatie van uw vlucht, of negatief reisadvies n.a.v. het virus is er m.a.w. geen tussenkomst mogelijk.

Ons advies is om contact op te nemen met uw touroperator of uw luchtvaartmaatschappij en hotel in verband met een mogelijke annulatie.
Wat is wel gedekt?

Indien u, of een van uw naasten (zie polis voor verdere info), in quarantaine wordt geplaatst omdat je ziek wordt, dan is er tussenkomst van voor de annulering van je reis. LET WEL, enkel op voorwaarde dat dit de enige reden is van annulatie van de reis.  Voor landen waarnaar je – VOOR je ziekte – al niet kon reizen om een andere reden (vb. inreisverbod USA) vergoedt KBC de kosten van de annulering niet als je toch ziek wordt.

Bijstandsverzekeringen (personenbijstand):

Geven blijvend dekking voor medische kosten in het buitenland,  repatriëring en ook quarantaine (verplicht langer blijven in het buitenland, zelfs zonder ziekteverschijnselen) is gedekt voor een periode van max. 7 dagen en dit voor het verzekerde bedrag bepaald in de bijzondere voorwaarden van uw polis.

Verzekeringen arbeidsongeschiktheid (gewaarborgd inkomen):

Wanneer u als individu een verzekering arbeidsongeschiktheid (gewaarborgd inkomen) zou hebben,  dan gaat het om arbeidsongeschiktheid en inkomensverlies ten gevolge van een ongeval of ziekte die u als persoon lichamelijk getroffen heeft. Indien u zelf ziek wordt, heeft u tussenkomst vanuit deze polis conform de polisvoorwaarden (eigen risicotermijn!)

Bedrijfsschade:

Bedrijfsschade,  omzetverlies,  geannuleerde contracten, …  ten gevolge van epidemieën én / of overheidsrichtlijnen zijn (quasi) onverzekerbaar. Wanneer u in de brandpolis van uw bedrijf een uitbreiding bedrijfsschade hebt, dan gaat het om bedrijfsschade na brand of na storm.

Intussen zijn er reeds door de overheid allerlei steunmatregelen uitgewerkt. Een duidelijk overzicht van steunmaatregelen voor ondernemers vind je terug op: www.unizo.be/corona

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico's en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al duizenden klanten.

Maak nu een afspraak

helsenverzekeringen

#WeZijnErbij

Load More... Follow on Instagram