Personenauto

Een autoverzekering volgens jouw behoeften

Wie een auto heeft, is wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten. Er zijn daarbij wel verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor een verplichte autoverzekering zonder meer, een uitgebreide omniumverzekering met alles erop en eraan, of iets daartussen. Wat zijn de mogelijkheden?

 

De basis: de verplichte autoverzekering

Als je met je auto op de openbare weg rijdt, ben je verplicht om minstens een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) te sluiten. Die verzekering vergoedt namelijk de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf in fout bent. Schade aan je eigen auto is in dat geval niet verzekerd.

 

Een autoverzekering met meer bescherming

Je kunt je autoverzekering uitbreiden, zodat je meer bescherming geniet.

  • De Omniumverzekering Alle Risico’s of een volledige omnium verzekering vergoedt de schade aan je eigen auto, ook als je zelf in fout bent
  • De Gedeeltelijke Omniumverzekering of kleine omnium verzekering vergoedt de schade aan je eigen auto door diefstal, glasbreuk, natuurgeweld, brand en het knagen van marters
  • De verzekering Rechtsbijstand biedt deskundig advies en juridische hulp bij schade
  • De Ongevallenverzekering Bestuurder verzekert lichamelijke letsels bij een ongeval, ook als je zelf schuld hebt
  • De KBC-VAB Bijstand biedt bijstand na een ongeval, diefstal of ziekte van de bestuurder. Je kunt dit nog aanvullen met pechverhelping en een wereldwijde reisbijstand voor het hele gezin, ongeacht het vervoermiddel

 

Hoe veiliger je rijdt, hoe minder je betaalt

Veilige bestuurders krijgen sneller premiekortingen met het bonus-malussysteem. Door dat systeem wordt de hoogte van de premie van je aansprakelijkheidsverzekering mee bepaald door een bonus (korting) als beloning bij schadevrij rijden en een malus als je voor een schadegeval aansprakelijk bent. Die korting kan al na vijf jaar oplopen tot 50% van je premie.

Wanneer je als goede bestuurder na 3 jaar schadevrij rijden toch een ongeval veroorzaakt en je voertuig zich in de beste graad van het bonus-malussysteem bevindt, zal je premie niet stijgen dankzij ons jokersysteem. Als je van ons een joker krijgt, houdt KBC Verzekeringen namelijk geen rekening met het eerstvolgende schadegeval waarbij je in fout bent. We zetten je joker automatisch in, zodat je bonus-malusgraad en je premie van je verplichte aansprakelijkheidsverzekering niet verhogen.

 

Ook oudere bestuurders zijn welkom bij KBC

Ben je tussen 55 en 65 jaar? Dan is het vaak moeilijk om nog een betaalbare autoverzekering te vinden. Ben je minstens 5 jaar klant bij KBC Verzekeringen en 5 jaar ongevalsvrij? Dan belonen we je trouw en veilig rijden met de zekerheid dat we je contract ook na je 65e verjaardag niet louter op basis van je leeftijd of een schadegeval opzeggen.

 

Wat als je kinderen leren rijden?

Als ouder wil je de beste bescherming voor je kinderen, ook als ze met de auto leren rijden en later hun eigen auto besturen. Daarom biedt KBC twee voordelen voor jonge bestuurders.

  • Met KBC-Start2Drive neem je je kind op in jouw autoverzekering als hij of zij leert rijden. Je betaalt daarvoor geen extra premie.
  • Met KBC-MyFirstCar krijgt je kind een autoverzekering op eigen naam tegen een extra voordelig tarief.