Verzekering tienjarige aansprakelijkheid

Vanaf 1 juli 2018 is de verzekering tienjarige aansprakelijkheid wettelijk verplicht voor aannemers en andere dienstverleners in de bouwsector. De verzekering was al langer verplicht voor architecten.

Wat is een verzekering tienjarige aansprakelijkheid?

Als aannemer of architect ben je 10 jaar lang burgerlijk aansprakelijk voor je bouwwerk. Loopt er binnen die periode iets verkeerd
met het gebouw en word je aansprakelijk gesteld, dan kunnen die kosten op jou worden verhaald. Een verzekering tienjarige aansprakelijkheid beschermt je tegen dat risico.

Is de verzekering tienjarige aansprakelijkheid verplicht?

De verzekering tienjarige aansprakelijkheid is verplicht voor architecten, aannemers en andere dienstverleners in de bouwsector. Die plicht geldt enkel voor grote werken waarvoor de tussenkomst van een architect noodzakelijk is.

Ook bouwpromotoren of projectontwikkelaars kunnen een globale polis sluiten om alle bouwactoren op een werf mee te verzekeren.

https://www.kbc.be/ondernemen/nl/product/verzekeringen/bedrijfswerking/verzekering-tienjarige-aansprakelijkheid.html

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico's en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al duizenden klanten.

Maak nu een afspraak

helsenverzekeringen

#WeZijnErbij

Load More... Follow on Instagram