Reisverzekering en het Coronavirus

Beste klanten

Het corona virus houdt meer en meer landen in zijn greep.
Wij zetten voor jullie graag enkele interessante tips / weetjes op een rijtje omtrent de KBC reisverzekering en het corona virus.

Bijstand personen in het buitenland:

Als je in het buitenland ziek of gewond wordt, dan betaalt KBC bijstand de kosten voor jouw geneeskundige verzorging, de verblijfkosten in het ziekenhuis en de vervoerskosten die nodig zijn om je te laten verzorgen.
De KBC bijstand zorgt voor de repatriëring naar België indien de medische toestand dit vereist.
Ben je in het buitenland en ben je niet ziek? Dan zullen wij niet tussenkomen in de organisatie van en repatriëring naar België.

Wat bij een verlengd verblijf in het buitenland?

We adviseren je om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt.
KBC bijstand voorziet enkel een tussenkomst voor de bijkomende verblijfskosten indien de verzekerde langer dan voorzien ter plaatse moet blijven wegens ziekte, ongeval of quarantaine en dit voor max 7 dagen.

Kan ik mijn reis annuleren vanwege het corona virus?

Nee, het uitbreken van het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren.
Epidemieën zijn niet gedekt in onze annuleringsverzekering.

​Als je een reis geboekt hebt naar een gebied waar door een uitbraak van het coronavirus een negatief reisadvies geldt, dan biedt de annuleringsverze​​kering eveneens geen dekking als je j​​e reis wil annuleren.

Ook wanneer er een inreisverbod werd ingesteld door de lokale overheid kan je helaas geen beroep doen op de annuleringsverzekering.
We adviseren je om contact op te nemen met je reisbureau, touroperator, je hotel of vervoersmaatschappij in verband met een mogelijke annulatie.

Mijn vlucht is geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. Waar heb ik recht op?

Neem contact op met het reisbureau, de touroperator of de luchtvaartmaatschappij om een terugbetaling, wijziging of uitstel van uw reis te verkrijgen.
De Europese regelgeving ​​legt de luchtvaartmaatschappijen v​​an de Europese Unie bepaalde verplichtingen op.
Meer informatie over je rechten bij annulatie door een luchtvaartmaatschappij vind je op de website van de FOD: website FOD

Meer info over het corona virus?

Voor medische vragen en informatie contacteer de federale overheidsdienst Volksgezondheid op 0800/ 14 689 of www.info-coronavirus.be/nl

 

 

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico's en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al duizenden klanten.

Maak nu een afspraak

helsenverzekeringen

#WeZijnErbij

Load More... Follow on Instagram